طراحی فاکتور طلا
طراحی فاکتور طلا
طراحی فاکتور طلا ارزش زیادی دارد از آن مراقبت کنید،امروزه بحث طراحی فاکتور طلا بسیار داغ است، بسیاری از ما در هنگام خرید طلا به فاکتور آن اهمّیت چندانی نمیدهیم یا در نگهداری آن دقت نمیکنیم، امّا درست در هنگام فروختن طلا متوجه میشویم آن تیکه کاغذی که یک زمان به آن اهمّیت ندادیم، چقدر مهم است و طلاهایی که در این مدّت مثل جانمان از آنها مراقبت کردیم، بدون فاکتور خریداری ندارند. در نتیجه میتوان گفت فاکتور طلا سندی کوچک برای نشان دادن مالکین مصنوعات طلا است و اساسا طراحی فاکتور طلا از اهمیّت زیادی برخوردار است. بهعبارت دیگر در این روزها که قیمت طلا سر به فلک کشیده، فاکتور طلا از خود طلا مهمتر است. فاکتور طلا مشخص میکند که آن طلاجات، خدایی نکرده سرقتی یا دزدی نیست. ممکن است بپرسید که میتوان فاکتور تقلبی و جعلی برای آن دسته از طلاجات درست کرد و تحویل داد. امّا با دانستن چند نکته کوچک و مهم در مورد فاکتور طلا، بهراحتی فاکتورهای جعلی طلا قابل شناسایی هستند و میتوان با طراحی فاکتور طلا برای طلا فروشی فاکتورهای تقلبی را پیگرد قانونی کرد. در این مقاله میخواهیم این نکات را با شما در میان بگذاریم. البته تصمیم داریم هر آنچه در مورد طراحی فاکتور طلا ممکن است برایتان مبهم باشد را شرح دهیم. در ابتدا به بخشهای اصلی که در فاکتور برای یک قطعه طلا باید درج شود، اشارهای میکنیم.
طراحی فاکتور طلا باید چه بخش هایی را داشته باشد؟
طراحی فاکتور طلا نوعی برند برای طلا فروش به حساب می آید.یک فاکتور معتبر طلا فاکتوریست که باید در آن تمامی خصوصیات طلا و همچنین اطلاعات ارتباطی طلافروش را دربر بگیرد. مانند شماره تماس و آدرس دقیق مغازه به همراه کد پستی محل و همچنین آدرس تمامی وبگاهها یا شبکههای اجتماعی مربوط به مغازه و دیگر اطلاعات ارتباطی طلا فروش.
بخش های مهم فاکتور طلا
- سربرگ فاکتور:اولین و مهمترین قسمت از فاکتور، سربرگ آن میباشد. در سربرگ باید نام، آدرس، تلفن و لوگوی طلافروشی وجود داشته باشد. سریال یا شماره فاکتور نیز یکی موارد مهم در سربرگ است. که باید در طراحی فاکتور طلا به طور ویژه به آن توجه شود.
- مشخصات خریدار: فروشنده، نام خانوادگی و شماره موبایل شما را در این قسمت یادداشت میکند. همچنین بعضی از طلافروشان، کد ملی خریدار را جهت انجام امور مالیاتی و اطمینان بیشتر در این قسمت مینویسند.
- نام کامل محصول خریداری شده: طلافروشی موظّف است نام محصول فروخته شده خود را به صورت دقیق در فاکتور درج کند.
- قیمت روز طلا: قیمت روز طلا یعنی همان قیمت یک گرم طلای آبشده ۱۸ عیاری که سود و اجرت آن صفر است. معمولاً زرگرها، “مظنه” را بهجای قیمت طلای ۱۸ عیار مینویسند. مظنه همان قیمت یک مثقال طلای ۱۷ عیار (۷۰۵) میباشد. به همین خاطر طلافروش، مظنه را در فاکتور مینویسد و زیر آن خط میکشد و عدد ۷۰۵ را زیر خط کشیده شده، مینویسد. در بعضی از فاکتورها این قسمت وجود ندارد و موردی هم ندارد. چون اعتقاد دارند، این فیلد باعث سردرگمی خریداری میشود و آن را با قیمتهای نهایی اشتباه در نظر میگیرد.
- عیار:برای شفافیت بیشتر، عیار طلای خریداری شده را یادداشت میکنند تا مشکلی برای خریدار پیش نیاید. معمولاً عدد ۷۵۰ یا ۱۸ را در این قسمت مینویسند.
- فی اجرت: فی اجرت یعنی کارمزد یا به عبارتی اجرت ساخت محصول خریداری شده که بسته به نوع و پیچیدگی ساخت در مورد هر محصولی ممکن است متفاوت باشد.
- سود تک فروشی: سود تکفروشی که اتحادیه طلا و جواهر برای تمامی فروشندگان طلا و جواهر الزام کرده است ۷% میباشد و چنانچه عدد سود بیش از این عدد باشد تخلف محسوب میشود که در این صورت شما میتوانید آن را به اتحادیه طلا و جواهر گزارش دهید. بعضی از طلافروشان برای رقابت با دیگر طلافروشان، سود خود را کمتر از ۷ درصد در نظر میگیرند. این سود کاملاً به خود مغازه طلافروش بستگی دارد. همچنین بعضی از فاکتورها، اجرت و سود تک فروشی و قیمت یک گرم طلای آبشدهرا باهم جمع کرده و بهعنوان قیمت یک گرم طلا در فاکتور ذکر میکنند. در این حالت باید قیمت یک گرم طلای آبشده یا مظنه را در فاکتور درج کنند.
- متعلّقات طلا: ممکن است خرید شما یک دستبند سنگی، گردنبند سنگی و… باشد که قیمت سنگ، چرم و… در این قسمت به طور جداگانه درج میشود.
- مالیات بر ارزش افزوده: طبق قانون کشور به ازای فروش هر نوع خدمت و کالا ۹% مالیات بر روی کل مبلغ فاکتور آورده میشود و فروشنده موظف است این مالیات را از خریدار گرفته و به صورت فصلی آن را به اداره مالیات گزارش و پرداخت کند. هرچند این مالیات باید بر روی اجرت کار گرفته شود. امّا معمولاً روی کل قیمت طلا، حساب میکنند.
- قیمت نهایی پرداختی:مانند فاکتورهای دیگر اجناس، فروشنده باید قیمت نهایی را به صورت حروف و عدد در فاکتور یادداشت نماید.
- مهر و امضاء طلافروشی:این قسمت مهمترین بخش فاکتور است که باید به آن توجه داشته باشیم. مهر تا حدودی اعتبار آن طلافروشی را نشان میدهد. مهر شامل نام طلافروشی (به صورت لوگو)، آدرس و شماره تماس هست. حواستان باشد تا طلافروش حتماً مهر خود را روی فاکتور بزند.
فاکتور طلا برابر است با خود طلا
حال که متوجه شدیم ارزش فاکتور طلا دست کمی از خود طلا ندارد بهتر است از فاکتوری استفاده کنیم که اصول طراحی فاکتور طلا را دقیق رعایت کرده باشد و بدانیم کسی خریدار طلاهای پر زرق و برقمان بدون فاکتور، نیست توصیه میکنیم مراقب فاکتور طلاهای خود باشید و در جایی مطمئن از آنها نگهداری کنید همچنین پیشنهاد میکنیم از فاکتورهای خود عکس بگیرید تا اگر فاکتور طلایتان گم شد حداقل عکس آن را داشته باشید تا در هنگام فروش و تعویض طلاهایی که دیگر به آنها نیاز ندارید دچار دردسر نشوید.
علاوه بر همه اینها بهتر است اگر طلایی را برای کسی به عنوان هدیه یا کادو میخرید، فاکتور آن قطعه طلا را به نام خود شخص بگیرید و حتماً آن را با قطعه طلا به او بدهید. ( نگران آن نباشید که او از طریق فاکتور بهای کادوی شما را متوجه شود فراموش نکنید طلا در هر لحظهی خود گرم به گرمش با ارزش است! و فقط با ارائه دادن فاکتور، هدیهی گرانبهای او را با ارزشتر کردهاید.)
توصیهی دیگر ما این است که فاکتورهای طلاجات خود را دور از محل نگهداری طلاهای خود بگذارید تا اگر خدایی نکرده طلاهایتان مورد سرقت قرار گرفت بتوانید با استفاده از فاکتورهای آن راحتتر به طلاهای خود دست پیدا کنید؛ جالب است بدانید این روزها آنقدر فاکتورهای طلا ارزشمند هستند که بسیاری از سارقین قبل از آنکه طلایی را سرقت کنند به دنبال فاکتور آن میگردند! چراکه اگر سارقین طلایی را با فاکتورش سرقت کنند با دمشان گردو میشکنند چون احتمال گیر افتادنشان بسیار کم میشود